AG Real Estate koopt VAC Gent

06/01/15 om 10:44 - Bijgewerkt om 12:08

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV heeft eind december het VAC Gent verkocht aan AG Real Estate. De Vlaamse Gemeenschap huurt het gebouw voor een periode van twintig jaar.

AG Real Estate koopt VAC Gent

© belga

Het VAC Gent of Virginie Lovelinggebouw ligt aan de Fabiolalaan, vlak

naast het station Gent Sint-Pieters. Het maakt deel uit van de geïntegreerde projectontwikkeling van de stationsbuurt onder impuls van Eurostation (NMBS-groep) In het gebouw (35.000 vierkante meter) werken ongeveer 1500 ambtenaren uit 26 entiteiten van de Vlaamse Overheid. De Vlaamse Gemeenschap huurt het gebouw voor een vaste periode van twintig jaar aan een huurprijs van 6,9 miljoen euro per jaar.

Sedert september 2014 voerde PMV via vastgoedadviseur Cushman & Wakefield een competitief verkoopproces. De deal werd uiteindelijk beklonken in de kerstvakantie. Een prijs werd niet bekendgemaakt, maar op basis van de huurprijs en een geschat rendement (yield) van 5 procent komt men uit op een bedrag van ongeveer 140 miljoen euro.

Volgens Serge Fautré, CEO van AG Real Estate, kadert de aankoop perfect in de strategie van het bedrijf: "Wij investeren in 'state of the art'-gebouwen die zich op openbare hubs bevinden en die grotendeels zijn verhuurd voor een lange termijn aan kwalitatieve huurders." Begin 2014 kocht AG Real Estate ook al het gebouwencomplex rond het Kievitplein aan het Centraal Station van Antwerpen. AG Real Estate is een 100 % dochteronderneming van AG Insurance. Het beheert, voor eigen rekening en voor rekening van derden, een vastgoedportefeuille van ongeveer 6 miljard euro.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners