'Aantal hypothecaire kredieten blijft toenemen'

11/10/10 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:51

Bron: Trends

In september 2010 werden 18 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten in vergelijking met september 2009. Dat blijkt uit de hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

'Aantal hypothecaire kredieten blijft toenemen'

© belga

Omgerekend stemt de toename van het aantal kredieten in september overeen met een stijging van het bedrag met 20 procent. De hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) heeft naar eigen zeggen zicht op 80 procent van de markt voor hypothecaire kredietverlening.
De historisch lage rentevoeten blijven in ieder geval de woningmarkt aanzwengelen. In vergelijking met september 2008 -net vóór de wereldwijde financiële crisis losbrak - steeg het aantal hypothecaire contracten met bijna 36 procent.

Het aantal kredietaanvragen lag in september 2010 47,2 procent hoger dan in september 2009. In bedrag komt de toename neer op 51,4 procent. Ten opzichte van september 2008 zijn er driekwart meer kredietaanvragen. Die stijging houdt volgens de BVK verband met de sterke verbetering van de index van het consumentenvertrouwen de voorbije maanden: van -13 in mei naar -4 in september.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners