900 euro per maand voor kamertje in Londen

04/06/14 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Bron: Trends

Dat wonen - en meer bepaald huren -duur is in Londen is alom bekend. Toch blijven er grenzen die kunnen worden overschreden, blijkt uit een vastgoedadvertentie waarover The Guardian bericht.

900 euro per maand voor kamertje in Londen

© istock

Hoewel de krapte op de Londense huurmarkt niemand nog verbaast, laat een vastgoedadvertentie zien dat bepaalde eigenaars het begrip woekerprijzen schaamteloos verder uitdiepen.

De advertentie waarover de Britse krant The Guardian bericht, laat een zogenaamde 'shoebox studio flat' zien die amper groot genoeg is om een tweepersoonsbed en een lavabo in te huisvesten.

Vraagprijs: 170 Britse pond per week, of omgerekend 737 pond per maand. Dat is 906 euro, per maand dus.

De 'shoebox studio flat' bevindt zich overigens niet eens in het meest beminde deel van Londen, maar in de wijk King's Cross. Hoewel de advertentie geen afmetingen of oppervlakte vermeldt, is het op de foto duidelijk dat er amper ruimte genoeg is om de voordeur of de deuren van de keukenkastjes helemaal open te zetten. Op het eerste gezicht is er ook niet voldoende plaats om rond het bed te stappen.

Wie denkt dat het lang wachten is op iemand die 900 euro wil neertellen voor een gemeubileerde kamer van die oppervlakte, vergist zich. De makelaar in kwestie, Stephen Boochon, verklaarde aan The Guardian, dat kort nadat de advertentie dinsdagmorgen digitaal werd gelanceerd in geen tijd 20 e-mails van belangstellenden binnenrolden. Nog diezelfde dag was de 'studio' verhuurd. (The Guardian/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners