7 redenen om nu een vakantiehuisje in Miami te kopen

© Thinkstock

Wie op zoek is naar interessante investeringen in buitenlands vastgoed, denkt allicht in de eerste plaats aan Spanje. Voor wie veilig wil beleggen en snel winst halen, zijn de Verenigde Staten vandaag echter een betere bestemming.

Wie op zoek is naar interessante investeringen in buitenlands vastgoed, denkt allicht in de eerste plaats aan Spanje. Voor wie veilig wil beleggen en snel winst halen, zijn de Verenigde Staten echter een betere bestemming. Zeven redenen om nu een vakantiehuisje in Miami te kopen.

1) In de VS zijn de prijzen sinds het begin van de vastgoedcrisis gemiddeld even sterk teruggevallen als in Spanje (35 procent sinds eind 2007). Door de uitgestrektheid en de grote verscheidenheid van de markt is een ruimere en meer gevarieerde keuze mogelijk.

2) Ondanks de moeilijkheden van Europa staat de euro nog altijd sterk tegenover de dollar. Daardoor beschikken Europeanen over meer koopkracht in de Verenigde Staten.

3) Bovendien hebben beleggers bij de latere verkoop de mogelijkheid in dollar te blijven, zo legde advocaat Jean-Marc Goossens, specialist in Amerikaans vastgoed, onlangs uit in Trends. Ze kunnen teruggaan naar de euro zodra de wisselkoers weer gunstig is.

4) In tegenstelling tot Spanje worden in de VS in de komende jaren weer prijsstijgingen verwacht. De economische groei draait nu rond 2 procent en het begrotingstekort daalt. Er worden steeds meer banen gecreëerd en de vastgoedmarkt blijft zich herstellen.

5) Volgens Goossens is het in de VS heel gemakkelijk om een woning van goede kwaliteit te verhuren. ‘Sinds de subprimecrisis vinden Amerikanen moeilijk kredieten. Dat leidt ertoe dat ze nog meer huren, wat de vraag en de huurprijzen opdrijft. De netto-huurrendementen schommelen doorgaans tussen 3 en 15 procent.’

6) Juridische zekerheid. In de Verenigde Staten zijn de beroepen van vastgoedmakelaar, ‘closing agent’ (advocaat die dienstdoet als notaris) en ‘title company’ (die de eigendomstitel garandeert) zijn er strikt gereglementeerd. Bovendien zijn vooral de eigenaars in dat land goed beschermd.

7) In de Verenigde Staten bedragen de aankoopkosten niet meer dan 3 procent. De belasting op huurinkomsten beloopt maximaal 15 procent, de meerwaarde wordt belast tegen 15 procent. Voor de Property Taks – het equivalent van de onroerende voorheffing – moet de eigenaar rekenen met ongeveer 1 à 2 procent van de waarde. Het tarief verschilt van staat tot staat. (PhC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content