4.500 gratis vuilniszakhouders voor Brusselaars

24/06/10 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

Bron: Trends

Er staan 4.500 vuilniszakhouders klaar om verdeeld te worden onder de Brusselaars, waarvan er zo'n 300 te winnen zijn via de gewestelijke radio's FM Brussel, Vivacité, Gold FM en Al Manar. Het is een dubbele vuilniszakhouder die minder plaats inneemt in de keuken. Dat heeft Brussels staatssecretaris Emir Kir (PS) maandag verduidelijkt.

Bij de verdeling van de vuilniszakhouders wordt in de eerste plaats gedacht aan de minderbedeelde huishoudens in het Brussels gewest. 3.500 worden er verspreid via de OCMW's van de negentien gemeenten.

Vanaf 1 juli start ook een proefproject in zo'n 30 snackbars in Sint-Joost-ten-Node. De actie wordt in een tweede fase uitgebreid naar andere snackbars in drukbezochte wijken. In totaal worden zo'n 400 verdelers geplaatst in snackbars. Om de jongeren extra te sensibiliseren worden nog 300 houders geplaatst in de verschillende sportclubs van het gewest en in tal van jeugdhuizen.

Staatssecretaris Kir bevestigt dat er een openbare aanbesteding onderzocht wordt voor de productie van extra eenheden. "De houders zijn een tegemoetkoming aan de opmerkingen die we hebben ontvangen van inwoners. Veel Brusselaars leven in kleine woningen met een kitchenette. In dat geval vergemakkelijkt een dubbele vuilniszakhouder het sorteren. Papier en karton kan makkelijker buiten de keuken worden bewaard", aldus Kir.

Het Brussels gewest betaalt dertien euro per vuilnisbakhouder.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners