13 procent minder hypothecaire kredietaanvragen in september

12/10/11 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:28

Bron: Trends

Het aantal hypothecaire kredietaanvragen in ons land lag in september 13 procent lager dan een jaar eerder. In bedragen uitgedrukt gaat het zelfs om een daling met 20 procent. Dat blijkt uit de hypothecaire kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

13 procent minder hypothecaire kredietaanvragen in september

© belga

De maandelijkse barometer geeft een trend aan op de hypotheekmarkt. De onderliggende absolute cijfers worden op kwartaalbasis vrijgegeven.

Volgens een woordvoerster van de financiële sectorfederatie Febelfin, waar de BVK deel van uitmaakt, moet de daling van het aantal aanvragen met 13 procent worden geïnterpreteerd in het licht van de sterke cijfers van 2010. Dat was een absoluut topjaar voor hypothecaire kredieten, dankzij de lage rentes, de groene kredieten en het herstellend consumentenvertrouwen.

Een aanwijzing dat de markt voor hypothecaire kredieten lijdt onder de crisis in de eurozone is er volgens Febelfin nog niet. Het aantal verstrekte kredieten nam in september toe met zo'n 7 procent tegenover september 2010. Het overeenstemmende bedrag daalde met 7 procent. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners