La vie en rose

La vie en rose

Josephine de Beauharnais, de eerste vrouw van Napoleon, koesterde levenslang een passie voor rozen. Na de dood van de keizerin verkommerde de oude rozentuin van het kasteel van Malmaison in de buurt van Parijs. I never promised you a rose garden? Met de steun van het bekende Zwitserse juweel- en horlogemerk Piaget , dat al even verzot is op de mythische bloem, wordt de oorspronkelijke pracht van de tuin nu in eer hersteld.

Hier met die Zwitsers

Hier met die Zwitsers

Zwitserland en België hebben maar weinig gemeen, tenzij misschien hun knowhow voor het produceren van de beste chocolade ter wereld. Voor uurwerken zijn de Zwitsers echter onze absolute meester. Dat betekent niet dat de Belgen in deze sector helemaal aan de zijlijn staan, verre van. De pionier voor het meten van de tijd is en blijft bij ons Rodania, een Zwitsers merk in handen van een onderneming met hoofdkantoor in het Brusselse. Trends Style ontmoette CEO Didier Bennert.

De muze en de manufactuur

De muze en de manufactuur

De Zwitserse meesterhorlogemaker Roger Dubuis vervolmaakte zich in het vak bij Patek Philippe, maar verlegt sinds 1995 in eigen naam de bakens van de hedendaagse Haute Horlogerie.

Eigentijdse knipoog naar de fifties

Eigentijdse knipoog naar de fifties

Alexandre Peraldi (40) is hoofd design van het Zwitserse horlogemerk Baume & Mercier. De Fransman stelde onlangs het nieuwe mannenuurwerk Clifton voor in Brussel.

Saksen and the city

Saksen and the city

Wanneer je het silhouet ontwaart van de oude stad die zich aan weerszijden van de Elbe uitstrekt, begrijp je meteen waarom Dresden al zo vaak is vergeleken met Firenze. Net als de Italiaanse schone biedt Dresden de perfecte synthese tussen kunst en architectuur. De tastbare levensvreugde is er in alle seizoenen aanstekelijk.

Oranje aan de pols

Oranje aan de pols

In 2010 ging het Zwitserse horlogemerk Tissot in zee met basketbalster Tony Parker. Dit najaar werd het contract met de kapitein van het Franse nationale basketbalteam verlengd. Trends Style sprak in Parijs met Parker, een stijlvolle Fransman met Afro-Amerikaanse en Hollandse roots én... geboren in Brugge.

Back to basics

Back to basics

De grote verandering binnen de huidige Haute Horlogerie, dat is de terugkeer naar de basiswaarden.

Het uur 007

Het uur 007

Skyfall, de nieuwe James Bondfilm, knalt sinds kort van het witte scherm. 's Werelds bekendste geheimagent, voor de derde keer vertolkt door de charismatische Daniel Craig, draagt deze keer een Omega Seamaster Planet Ocean 600m-horloge.

Reis naar het hart van mijn horloge

Reis naar het hart van mijn horloge

Voor veel horlogeliefhebbers blijft wat achter de wijzerplaat verborgen zit een mysterie, dat ook nog eens wordt versterkt door het gebruik van allerlei hermetische technische termen. Misschien kunnen we toch onze weg vinden in deze doolhof, met als gids Vincent Beccia, een briljante horlogebouwer bij Blancpain.

Dubbel salvo

Dubbel salvo

Horloges en vuurwapens: sinds de 15e eeuw delen ze hun verhaal, dat vaak ook nog eens door dezelfde ambachtslui wordt geschreven. Dat was lange tijd zo in Luik, waar de manufactuur van luxewapens Lebeau-Courally terug met die traditie aanknoopt door uit te pakken met haar eerste eigen horlogelijn

Een geval van kruisbestuiving

Een geval van kruisbestuiving

Alhoewel vele horlogemerken hun lot aan dat van autobouwers verbinden, krijgt het publiek niet de indruk dat die samenwerking veel verder gaat dan de marketing. Ook al staat de marketing vaak voorop, dan is er toch vaak sprake van een wederzijdse inspiratie en samenwerking.

In beeld: Ongewone juwelenkistjes

In beeld: Ongewone juwelenkistjes

Horloges worden zo vaak geassocieerd met edele materialen dat ze uiteindelijk zelf de status van onbereikbare objecten krijgen.

Meesters van morgen

Meesters van morgen

Mechanische uurwerken vergen bekwame horlogemakers. De gespecialiseerde opleidingen in Antwerpen en Namen hebben dan ook weer de wind in de zeilen. Nu moeten ze alleen de ouders nog overtuigen.

Een persoonlijke band met uw horloge

Een persoonlijke band met uw horloge

Een horlogebandje moet niet alleen praktisch zijn om te dragen en resistent tegen water, krassen en UV-stralen, het moet ook mooi zijn, lekker ruiken en fijn aanvoelen. Samen met Willianne Thomas, al 35 jaar toeleverancier van horlogebandjes aan grote namen uit de horlogesector, werpen we een blik op de actuele trends.

De aankoop van een horloge

De aankoop van een horloge

Tenzij u een collectioneur bent, is de aankoop van een horloge een ingewikkelde zaak. Het aanbod overweldigt, en ook leken willen waar voor hun geld. Eens uw budget vastligt, kunnen deze overwegingen en tips van pas komen.

Met de tijd mee

Met de tijd mee

Het best bewaarde geheim van Zwitserland zijn de horlogemusea - goed voor een gevarieerd parcours langs uniek cultureel erfgoed. Wij volgden de horlogeroute van Schaffhausen tot Genève.

Dameshorloges: wie zijn 'zij'?

Dameshorloges: wie zijn 'zij'?

De jongste jaren is ook bij vrouwen de belangstelling voor horloges sterk gegroeid. En de horlogemarkt, die lange tijd zo goed als uitsluitend mannelijk territorium was, is aanzienlijk vervrouwelijkt. Het aanbod waarmee ontwerpers zich specifiek tot die dames richten, is dan ook groot. Al blijft het moeilijk om de vinger te leggen op de trends.

In beeld: Aan de pols van de jeugd

In beeld: Aan de pols van de jeugd

Uurwerken raken nooit uit de mode, zullen horlogemakers zeggen. Maar vinden jongeren dat ook?

In beeld: Mode en Mechaniek

In beeld: Mode en Mechaniek

De tijd dat de grote modenamen enkel hun toevlucht zochten tot kwartsgangwerken is volledig voorbij.