Franse trader Kerviel moet naar gevangenis, maar boete vervalt

19/03/14 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Bron: Trends

(Belga) Het Hof van Cassatie in Frankrijk, de hoogste gerechtelijke instantie, heeft woensdag de veroordeling uit 2012 voor Jérôme Kerviel, ex-trader bij Société Générale, bevestigd. De 37-jarige man moet dus drie jaar naar de gevangenis. De terugbetaling van het recordbedrag van 4,9 miljard euro aan de bank vervalt daarentegen. Het Hof verwees het burgerlijke luik door naar het hof van beroep van Versailles.

Kerviel werd wereldberoemd toen hij de Société Générale door verkeerde beleggingen 4,9 miljard euro afhandig maakte, één van de grootste tradingverliezen ooit. Het Hof van Cassatie verwierp woensdag zijn beroep en bevestigde zijn veroordeling voor vertrouwensbreuk, manipulatie van computergegevens en vervalsing van documenten. Kerviel boekte wel een gedeeltelijke overwinning, omdat het Hof van Cassatie oordeelde dat hij niet alleen verantwoordelijk was voor de verliezen. Het burgerlijke luik moet worden overgedaan in Versailles. Kerviel verblijft momenteel in Italië, na een voettocht tussen Parijs en Rome, waar hij vorige maand een ontmoeting had met paus Franciscus. Zijn advocaat verzekerde woensdag dat hij zich ter beschikking zal houden van justitie. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info