Zin in een Mazda? Neem deel aan de Beleggerscompetitie

© Trends

De Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytradebank, is van start gegaan. Zonder het risico op een financiële kater te lopen stelt deze wedstrijd u in staat om uw beleggingscapaciteiten te meten met die van uw familieleden, vrienden en collega’s, maar ook om nieuwe producten te ontdekken. De uiteindelijke winnaar sleept een splinternieuwe Mazda in de wacht.

In onze titel hadden we eigenlijk moeten schrijven: zin in twee Mazda’s, want dit is de derde maal dat we twee Beleggerscompetities in één organiseren: een algemene competitie en een afzonderlijke wedstrijd voor studenten. De algemene winnaar kan na afloop pronken met een Mazda 6 2015 en de beste van de studentencompetitie kan rondrijden in een New Mazda 2. Momenteel loopt de proefweek waarin de spelers het systeem kunnen uittesten. Die eindigt op vrijdag 13 februari 2015. De portefeuilles worden na afloop op nul gezet en maandag 16 februari kan de eigenlijke competitie beginnen. De Beleggerscompetitie staat open voor natuurlijke personen die op de laatste dag van de competitie (vrijdag 8 mei 2015) minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en die gedomicilieerd zijn in België. Studenten moeten een inschrijvingsbewijs aan een universiteit of hogeschool kunnen voorleggen en minder dan 25 jaar oud zijn. Schrijf u vandaag nog in op de website beleggerscompetitie.knack.be. Deelname blijft gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig inschrijven.

In een notedop

We overlopen even de belangrijkste regels. U beschikt over een fictief kapitaal van 100.000 euro dat u kunt beleggen in een selectie liquide aandelen genoteerd op de Euronextbeurzen van Brussel, Amsterdam en Parijs, alsmede 10 aandelen die tot de Duitse DAX-index behoren. Daarnaast kunt u uw heil zoeken in een aantal trackers en ETFs genoteerd op Euronext. Deze lijst bevat tevens een aantal trackers short waarmee u kunt inspelen op een daling van de indexen. In ieder aandeel of tracker kunt u maximaal 10% van de waarde van uw portefeuille investeren. Bovendien kunt u maximaal 5% van de waarde van uw portefeuille beleggen in een of meerdere turbo’s, waarbij u een ruime keuze hebt: turbo’s long en short op de AEX-index, de DAX-index en de BEL20-index, goud, olie en de usd/euro. Wanneer u weet dat de laatste drie zich de laatste maanden van hun meest volatiele zijde hebben laten zien, liggen er hier zeker mogelijkheden. De ervaring van de laatste edities heeft laten zien dat beleggen in turbo’s vitaal is wanneer u een goed resultaat wilt boeken. Omdat we de actieve beleggers een hart onder de riem willen steken, voorzien we een aantal extra’s. Praktisch iedere weekdag stellen we een multiple choice quizvraag waarvan het juiste antwoord onmiddellijk 250 euro virtuele cash oplevert. Daarnaast kunt u een onbeperkt vrienden uitnodigen en wanneer die zich effectief inschrijven krijgt u 500 euro extra cash met een maximum van 2500 euro. Opgelet de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen bestaat alleen tijdens de eerste zes weken van de competitie. Later valt die weg. Wanneer u de Beleggerscompetitie aanbeveelt via Facebook, levert dat nogmaals virtueel 500 euro op. Om iedereen iedere week een kans te geven op een mooie prijs organiseren we gedurende twaalf weken een weekcompetitie. Om de winnaar hiervan te bepalen voegen we beide competities samen. Goed om weten is dat we de relatieve vooruitgang en niet de absolute prestatie meten. Op iedere transactie wordt een commissie van 7,50 euro aangerekend plus de beurstaks van 0,27%. Iedere dag kunnen maximaal 10 transacties worden uitgevoerd. Er bestaan verschillende orders met een looptijd van 1 dag of 20 dagen. Zowel gelimiteerde orders als bestens orders, die worden uitgevoerd tegen de eerstvolgende koers, zijn mogelijk. Houd er rekening mee dat de koersen met minstens 15 minuten zijn vertraagd, wat maakt dat de koers waartegen uw order wordt uitgevoerd kan verschillen van de koers die u ziet op het ogenblik dat u uw order plaatst. Om de wedstrijd een realistisch karakter te geven worden orders slechts uitgevoerd wanneer op de beurs evenveel of meer stukken verhandeld worden dan uw order. Alleen zorgen we ervoor dat turbo-orders worden uitgevoerd tegen de slotkoers, ook als er geen of weinig verhandelingen plaatsvonden.

Partner Content