Wat kost een ticket naar Davos?

28/01/11 om 19:11 - Bijgewerkt om 19:11

Bron: Trends

Bedrijfsleiders, regeringsleiders en wetenschapslui aller landen hebben zich deze week verenigd in het Zwitserse Davos voor het jaarlijkse World Economic Forum (WEF). Ze buigen zich in de Zwitserse Alpen over de grote mondiale problemen. Maar wat kost het nu om er bij te horen?

Wat kost een ticket naar Davos?

© belga

Aan het prestigieuze evenement in Davos neemt een breed scala aan zogenaamde beleidsmakers deel, van Jamie Dimon, topman van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase, de Griekse minister-president George A. Papandreou tot zelfs de popster Bono.

Een uitnodiging voor Davos wordt beschouwd als een hele eer. Maar dan wel een eer die duur wordt betaald, want de kosten voor een Davos-genodigde lopen - al is het maar voor enkele dagen - behoorlijk op.

Om te beginnen dient u al lid te zijn van het World Economic Forum, een non-profitorganisatie die werd opgericht door de in Duitsland geboren academicus Klaus Schwab. En lid worden is niet gratis. Zonder lidmaatschap blijven de deuren voor u in Davos eenvoudigweg gesloten.

Het ene lidmaatschap is het andere niet, maar om uitgenodigd te worden voor de conferentie betaalt u als gewoon lid jaarlijks 52.000 dollar (38.000 euro) lidgeld. Het toegangsticket zelf kost 19.000 dollar (13.858 euro). Taksen inbegrepen, betaalt u als lid voor het lidmaatschap en het toegangsticket samen 71.000 dollar (51.787 euro).

Voor een dergelijk bedrag behoort u nog maar tot de grijze massa in Davos. Wilt u er echt bijhoren en deelnemen aan privésessies met de grote industriebonzen, dan dient u over te stappen naar het "Industry Associate"-niveau. Dat kost u 137.000 dollar (99.927 euro). De prijs van het toegangsticket inbegrepen, betaalt u dan in totaal 156.000 dollar (113.785 euro).

De prijzen hierboven gelden voor het geval u alleen reist. Brengt u gezelschap mee, dan betaalt u voor u en uw gezelschap samen (let wel, slechts 1 persoon extra!) 301.000 dollar (220.000 euro). U hebt daardoor intussen wel uw lidmaatschap opgewaardeerd tot het "Industry Partner"-niveau. Vergoedingen voor privévliegtuigen, hotels en een auto met chauffeur zijn niet in de prijs begrepen.

Bron: New York Times

Het jaarlijkse WEF-congres in Davos loopt van 26 tot 30 januari 2011. Meer informatie vindt u op www.weforum.org

Lees meer over:

Onze partners