Wall Street opent negatief, Bel20 sluit met licht verlies

© belga

Wall Street noteert dinsdag kort na de openingsbel ruim 2 procent lager. De Bel20 op Euronext Brussel beperkt het verlies na de dieprode cijfers van maandag.

De forse neergang van de aandelen op de Europese beursvloer van maandag had niet meteen gevolgen voor de beurs van New York, omdat Wall Street gisteren gesloten bleef door Labor Day.

Dinsdag gebeurt uiteindelijk wat iedereen had gevreesd. Wall Street opent met rode cijfers door de negatieve macro-economische tijdingen van de afgelopen dagen, zoals een uitdeinende eurocrisis en een kwakkelende Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow Jones verliest bij aanvang 2,46 procent en de technologiebeurs Nasdaq 2,42 procent. De brede Standard & Poor’s 500-index noteert een terugval met 2,59 procent.

Dienstensector

Toch valt er dinsdag wel degelijk positief nieuws te sprokkelen. De dienstensector in de Verenigde Staten heeft in augustus namelijk tegen de verwachtingen in een snellere groei gekend, blijkt uit de index van het Institute for Supply Management (ISM). De index klom tot 53,3 tegenover 52,7 in juli. Analisten hielden rekening met een daling tot 51.

Bel20

Maandag klokte de Bel20 op Euronext Brussel af met een verlies van ruim 4 procent. Dinsdag blijft het verlies beperkt tot 0,36 procent tot 2.109,89 punten. De sterindex telt dinsdag twaalf dalers en acht stijgers. Bovenaan staat AB InBev met een winst van 2,33 procent tot 37,28 euro. Bank-verzekeraar KBC is de grootste verliezer met -4,51 procent tot 15,90 euro.

Staatspapier

Het renteverschil tussen Belgische en Duitse obligaties – de zogenaamde spread – liep dinsdagnamiddag op tot 232 basispunten. Volgens het persagentschap Bloomberg gaat het om het grootste Belgisch-Duitse renteverschil sinds de introductie van de euro in 1999. Omstreeks16 uur bedroeg de Belgische langetermijnrente 4,160 procent en de Duitse 1,842 procent.

De rente op Amerikaans staatspapier met een looptijd van tien jaar daalt tot 1,929 procent, het laagste peil ooit.

(bloomberg/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content