Wall Street in het rood

08/08/11 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Bron: Trends

Op Wall Street worden maandag net als op de Europese beurzen forse verliezen opgetekend.

Wall Street in het rood

© belga

Na de openingsbel in Wall Street verliest de Dow Jones 1,66 procent en technologiebeurs Nasdaq 3,35 procent. Afgelopen vrijdag noteerde de Dow Jones nog een lichte winst van 0,54 procent en de Nasdaq een relatief bescheiden verlies van 0,94 procent. De S&P 500 moet maandag 2,1 procent prijsgeven nadat het vorige week al 7 procent zag verdampen. De Amerikaanse grootbanken Bank of America en Citigroup Inc. kelderen met ruim 5,4 procent.

De rode cijfers volgen op de ratingverlaging van de VS vrijdagavond door kredietbeoordelaar Standard & Poor's. Behalve de ratingverlaging weegt de vrees voor recessie op het sentiment van de belegger.

Amerikaans schuldpapier - de zogenaamde treasuries - gaat maandag ondanks de ratingverlaging van AAA naar AA+ vlot van de hand. Daardoor zakt de rente op obligaties voor een termijn van 10 jaar van 2,558 procent naar 2,476 procent.

Volgens analisten van Briefing Research blijft schuldpapier uit de VS een degelijke investering, dankzij de diversiteit en liquiditeit van de grootste economie ter wereld.

(afp/BO)

Lees meer over:

Onze partners