VS opent onderzoek naar mogelijke dumping van Chinese aluminiumproducten

22/04/10 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Bron: Trends

De Verenigde Staten openen een onderzoek naar de mogelijke verkoop met verlies van aluminiumproducten door China. Dat initiatief zou de handelsrelaties tussen beide landen opnieuw onder druk kunnen zetten.

VS opent onderzoek naar mogelijke dumping van Chinese aluminiumproducten

© belga

Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel is de import van aluminium vanuit China tussen 2007 en 2009 met 90 procent gestegen, met name dankzij zware financiële steunmaatregelen vanuit China.

De Amerikaanse commissie voor internationale handel (ITC) wil de mogelijke negatieve impact van de maatregelen op de Amerikaanse economie in kaart brengen. "Als de ITC oordeelt dat er indicaties zijn dat de Chinese import schadelijk is of kan worden voor de Amerikaanse sector, dan zullen we de onderzoeken voortzetten", luidt het. Mogelijk komt er later in het jaar een onderzoek dat moet uitwijzen of de Chinese producten met verlies werden verkocht.

Het is niet uitgesloten dat de kwestie de handelsrelaties tussen beide landen opnieuw onder druk zet. De voorbije maanden gingen China en de VS herhaaldelijk in de clinch rond handelskwesties. Zo heeft Washington antidumpingrechten opgelegd voor een reeks Chinese producten, gaande van elektrische dekens tot banden.

Onze partners