VS-economie krijgt weer kleur

27/10/11 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Bron: Trends

Na enkele doffe kwartalen ziet het ernaar uit dat er meer leven komt in de grootste economie ter wereld. Dat blijkt althans uit een eerste officiële raming.

VS-economie krijgt weer kleur

© belga

Volgens de eerste raming zou het bbp (bruto binnenlands product) van de VS in het derde kwartaal met 2,5 procent zijn toegenomen in vergelijking met een jaar geleden. In het eerste kwartaal 2011 viel de groei nog terug tot een schamele 0,4 procent. In het tweede kwartaal klom de economie al 1,3 procent hoger.

Als de eerste raming bevestigd wordt, zou de groei in het derde kwartaal opnieuw het peil van de zomer van 2010 behalen. De forse groei is in de eerste plaats te danken aan de toename van de consumptie met 2,4 procent. De private investeringen, vastgoed niet meegerekend, stegen met 16,3 procent.

Het positief conjunctuurcijfer gaat bovendien gepaard met een lager aantal nieuwe werkozen in de VS. In de week van 17 tot 21 oktober dienden 402.000 Amerikanen voor het eerst een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering in, of 2.000 minder dan een week eerder. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners