VS-consumentenvertrouwen op nieuw dieptepunt

25/10/11 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Bron: Trends

Het vertrouwen van de Amerikaanse consument in de economie tuimelt in oktober naar een nieuw dieptepunt. Dat meldt de private onderzoeksgroep Conference Board dinsdag in New York.

VS-consumentenvertrouwen op nieuw dieptepunt

© belga

De vertrouwensbarometer klokt in oktober af op 39,8 punten, het laagste peil sinds maart 2009. Analisten rekenden op een hogere waarde nadat de index voor september nog naar 46,6 herzien werd.

Volgens experts bij agentschap Bloomberg is het lage vertrouwen te wijten aan de stagnerende arbeidsmarkt, de dalende vastgoedprijzen en de Europese schuldencrisis.

Producenten van verbruiksgoederen en detailhandelaars maken zich door de duistere stemming al zorgen voor de verkoop in de kerstperiode.

President Obama kondigde nieuwe maatregelen aan om de conjunctuur opnieuw aan te zwengelen via een decreet, waardoor huiseigenaars hun hypotheek kunnen herfinancieren tegen een lagere rente. Dat zou enkel mogelijk zijn wanneer hun schulden heel wat hoger liggen dan de waarde van de huizen. Volgens Obama kan die maatregel een miljoen gezinnen meer geld opleveren, waarmee die op hun beurt de consumptie kunnen aanzwengelen. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners