Voka Limburg verwacht nieuwe terugval economische conjunctuur

14/04/10 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Bron: Trends

Voka-Kamer van Koophandel Limburg verwacht een nieuwe terugval van de economische conjunctuur. Vooral de bouw en de automobielindustrie doen het slecht. Dat werd woensdag gezegd op de maandelijkse conjunctuurbabbel.

De Nationale Bank en ook andere werkgeversorganisaties wijzen op een toename in het consumentenvertrouwen om een positieve trend in de conjunctuur te voorspellen. Voka-Kamer van Koophandel Limburg komt tot een andere vaststelling.

De export trekt inderdaad opnieuw aan, er zijn meer starters, en ook het toerisme zit in stijgende lijn. Die positieve geluiden worden echter teniet gedaan door de onheilspellende verwachtingen in de bouwsector en de voertuigenmarkt, vooral in het bedrijfssegment. Hierdoor daalt de werkgelegenheid ook verder.

"Een vernieuwde conjunctuurterugval is dan ook reeël", zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kamer van Koophandel Limburg. "Alles wijst er dus op dat het herstel met schokken zal gebeuren. Wij verwachten ons aan een negatieve knik van de conjunctuur in de komende maanden. Alleen als de export gevoelig zal aantrekken, kunnen we op het spoor geraken van een structureel herstel."

Lees meer over:

Onze partners