Voeding in Frankrijk is goedkoper

19/05/10 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:21

Bron: Trends

Voedselproducten zijn in Frankrijk gemiddeld 12 procent goedkoper dan in België. Dat blijkt uit een studie van OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, en de Franse verbruikersorganisatie "Union Régionale des Organisations des Consommateurs".

Voeding in Frankrijk is goedkoper

© belga

Het verschil van 12 procent betekent niet dat alle voedselproducten goedkoper zijn. "Voor sommige producten wordt aan de andere kant van de grens iets meer betaald", luidt het bij OIVO, dat woensdag in Doornik de studie voorstelde.

Afhankelijk van het product zijn er grote prijsverschillen. De prijsopnemingen werden uitgevoerd in maart en april in de vestigingen van Aldi, Lidl en Carrefour dichtbij de Frans-Belgische grens.

Van de 40 vergelijkbare voedingsproducten zijn er 16 voedingsproducten goedkoper in België en 24 producten goedkoper in Frankrijk. Goedkoper in België zijn producten zoals onder meer smeermargarine, wortelen, eetappelsienen, varkenskoteletten, diepgevroren frieten, gerookte zalm, olijfolie, brood, cornflakes en sinaasappelsap.

In Frankrijk zijn dan weer producten zoals onder meer verse vis, flessenwater, braadkip, cola light, scharreleieren, rundvlees, babyvoeding, pasta's, tomaten, bananen, bier en halfvolle melk goedkoper.

Lees meer over:

Onze partners