Staatsbon levert slechts 46 miljoen op

© belga

Het federale Agentschap van de Schuld heeft bij de recente uitgifte van de staatsbons 46 miljoen euro opgehaald. Een peulschil in vergelijking met de succesvolle uitgifte van eind vorig jaar.

Ons land haalde omgerekend 17,5 miljoen euro op via staatsbons met een looptijd van 5 jaar, tegen een brutorente van 2,25 procent. Er werd 28,5 miljoen opgehaald via staatsbons van 8 jaar, tegen een brutorente van 3 procent. De inschrijvingsperiode voor de recente uitgifte liep tot 1 juni.

Op de brutorente moet wel nog 21 procent roerende voorheffing betaald worden. Daardoor levert de vijfjarige staatsbon eigenlijk maar een rendement van 1,78 procent op, de achtjarige 2,37 procent.

De vorige uitgifte, die dateert van maart, bracht met een respectievelijke rente van 2,35 en 3,1 procent nog 59 miljoen euro op.

De vorige uitgifte was overigens ook al een peulschil in vergelijking met het recordbedrag van ruim 5,7 miljard euro dat eind 2011 werd geregistreerd. Het grote succes was toen als vanzelfsprekend te danken aan de hoge rentes van 4 en 4,2 procent. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content