Spilindex overschreden, uitkeringen hoger

27/01/12 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:20

Bron: Trends

De inflatie in ons land kwam in januari uit op 3,65 procent tegenover 3,49 procent in december. Daarmee is de spilindex zoals verwacht overschreden, meldt de FOD Economie.

Spilindex overschreden, uitkeringen hoger

© belga

Aangezien de spilindex overschreden wordt, stijgen de sociale uitkeringen en pensioenen in februari met 2 procent. De ambtenarenwedden worden in maart aangepast.

De gezondheidsindex stijgt met 0,73 punten tot 118,25 punten. Het rekenkundige gemiddelde van de laatste vier maanden bedraagt in januari 117,53 punten, tegenover 117,15 punten in december. Daardoor werd de spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen, die vastgelegd is op 117,27 punten, ruim overschreden.

De vorige keer dat de spilindex werd overschreden, dateert van april 2011. De volgende spilindex is vastgelegd op 119,62 punten. Verwacht wordt dat die in december 2012 nogmaals wordt overschreden.

Voorts werd in januari zowat alles duurder, behalve fruit en een verblijf in een vakantiedorp. Vooral stookolie en motorbrandstoffen zorgden voor een verhogend effect op het indexcijfer.(BO/Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners