'Reddingsplan voor eurozone in de maak'

26/09/11 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Trends

Een groot en ambitieus reddingsplan voor de eurozone krijgt stilaan vorm, zo meldt de BBC op basis van bronnen binnen het IMF.

'Reddingsplan voor eurozone in de maak'

© EPA

Een groot en ambitieus reddingsplan voor de eurozone krijgt stilaan vorm, zo meldt de Britse openbare omroep BBC op basis van bronnen binnen het Internationaal Muntfonds (IMF).

Het plan bestaat naar verluidt uit het afschrijven van 50 procent van de Griekse staatsschuld, het uitbreiden van het Europese noodfonds EFSF van 440 miljard euro naar 2.000 miljard euro en het versterken van de Europese grootbanken, die, zo wordt gevreesd, te weinig kapitaal hebben om grote verliezen op te vangen.

Hoewel de praktische uitwerking zeer moeilijk belooft te worden, willen de Europese regeringen het plan binnen vijf tot zes weken in voege zien, aldus nog de BBC. Zonder succesvol plan zou de zwakke economische groei immers kunnen resulteren in een recessie of erger.

Beleggers zijn tot nu toe nog niet onder de indruk geweest van de aanpak van de eurocrisis door de Europese beleidsmakers. Er is dringend actie nodig om de volatiele financiële markten te kalmeren. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners