Rajoy: ‘Spanje heeft de crisis overwonnen, maar nog niet de gevolgen’

© Reuters

De Spaanse conservatieve premier Mariano Rajoy wil graag de crisis begraven, maar kampt nog met de gevolgen.

“De crisis maakt, in vele aspecten, deel uit van het verleden, maar de gevolgen behoren nog niet tot de geschiedenis.” Dat heeft premier Mariano Rajoy maandag gezegd. Het land heeft de recessie achter zich gelaten, maar de werkloosheid blijft torenhoog, met ook een problematische jeugdwerkloosheid.

Volgens de Spaanse regeringsleider zal het economisch herstel pas voltooid zijn, als dat er in elk huishouden is, bij elke persoon zonder werk en wanneer het voelbaar is in de portefeuille van alle Spanjaarden, klonk het bij het onderteken van een akkoord met de vakbonden voor de invoering van een nieuwe steunmaatregel voor sommige langdurig werklozen.

Het bruto binnenlands product (bbp) van Spanje zou dit jaar met 1,3 procent toenemen, na een krimp van 1,2 procent in 2013. Voor 2014 verwacht en hoopt Rajoy een groei boven de 2 procent. De werkloosheid echter, kwam in het derde kwartaal uit op 23,67 procent van de actieve bevolking. Voor 2015 verwacht de regering een daling tot 22,2 procent. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content