Rabobank, ING en AXA verlagen opnieuw spaarrente

© Thinkstock

Ze verwijzen naar de evolutie op de rentemarkten. De grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas hebben op korte termijn geen plannen voor een nieuwe renteverlaging.

Internetbank Rabobank.be verlaagt vanaf 10 september de rente op de spaarrekeningen al voor de derde keer dit jaar. Ook ING en AXA stelden de rente op hun spaarrekeningen eerder dit jaar al naar beneden bij. De daling heeft te maken met de evolutie op de rentemarkten, zo luidt het bij de drie banken. De geldmarkten kampen al een tijd met aanhoudend lage rentestanden.

Lagere rentes

De basisrente op de Rabo Spaarrekening daalt met 10 basispunten tot 1,50 procent, de getrouwheidspremie daalt ook met 10 basispunten tot 0,30 procent. De basisrente op de Rabo Plus Account daalt met 25 basispunten tot 0,65 procent, de getrouwheidspremie blijft ongewijzigd. De basisrente op de Rabo Junior Account daalt met 10 basispunten tot 1,50 procent, de getrouwheidspremie eveneens met 10 basispunten tot 0,30 procent. De basisrente op de Rabo Gift Account daalt met 25 basispunten tot 0,65 procent, de getrouwheidspremie blijft onveranderd op 1,50 procent.

De basisrente op de ING Lion Premium spaarrekening blijft op 1 procent, maar de getrouwheidspremie daalt met 25 basispunten tot 1 procent. De basisrente op de ING Lion Deposit voor spaartegoeden onder of gelijk aan 500.000 daalt met 20 basispunten tot 1,30 procent. Voor spaartegoeden boven de 500.000 euro daalt de basisrente ook met 20 basispunten tot 0,30 procent. De getrouwheidspremie blijft in beide gevallen gelijk op 0,30 procent.

AXA verlaagt de basisrente van de I-Plusspaarrekening van 0,75 naar 0,65 procent. De getrouwheidspremie blijft gelijk (0,35 procent).

Grootbanken volgen (nog) niet De grootbanken KBC, Belfius en BNP Paribas Fortis hebben niet onmiddellijk plannen om de rentevoeten op hun spaarrekeningen te verlagen, vernam persagentschap Belga bij de verschillende banken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content