Rabobank.be verlaagt spaarrente en mikt op Duitsland

20/06/12 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Bron: Trends

Internetbank Rabobank.be gaat de rente op de spaarboekjes in ons land opnieuw verlagen. Intussen werd een internetbank in Duitsland opgestart.

Rabobank.be verlaagt spaarrente en mikt op Duitsland

© belga

Rabobank.be voert op 2 juli opnieuw een renteverlaging door op de spaarboekjes. Daardoor daalt de basisintrest op alle rekeningen met 0,2 procentpunt. Half mei verlaagde Rabobank.be al eens de spaarrente. Toen ging er 0,1 procentpunt van de basisintrest.

Behalve grootbanken hebben ook zogenaamde prijsbrekers de rente op het spaargeld de afgelopen maanden verlaagd.

Rabobank.be verwijst voor de rentedaling naar de marktrentes die de laatste maanden 'tegen eerdere verwachtingen in' zijn blijven dalen. De rentevooruitzichten zijn bovendien niet positief voor de komende maanden, luidt het.

Duitse markt

Rabobank start vandaag overigens een internetbank op in Duitsland om daar een marktaandeel van 1 procent te veroveren. Dat marktaandeel zou overeenstemmen met 18 miljard euro."Duitsland is met 1.800 miljard euro de grootste spaarmarkt van Europa. Dus ligt het voor de hand dat Rabobank hier ook actief is', aldus bestuurslid Berry Marttin van Rabobank in een toelichting aan het Financieel Dagblad . (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners