Papandreou herhaalt nakomen engagementen bij Sarkozy

30/09/11 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:16

Bron: Trends

De Griekse premier Georges Papandreou heeft in Parijs herhaald dat zijn land "vastberaden is om de nodige hervormingen" door te voeren om uit de crisis te geraken.

De Griekse premier Georges Papandreou heeft vrijdag in Parijs herhaald dat zijn land "vastberaden is om de nodige hervormingen" door te voeren om uit de crisis te geraken. Hij voegde eraan toe dat de experten van de zogenoemde trojka (Europese Commissie, ECB en IMF) "in alle transparantie" hun werk kunnen doen.

Papandreou had een ontmoeting met de Franse president Sarkozy, na eerder al Europees voorzitter Herman Van Rompuy te hebben gesproken. "Ik wil heel duidelijk stellen dat Griekenland, ikzelf, onze regering, het Griekse volk, vastberaden zijn om de nodige hervormingen door te voeren", zo verklaarde Papandreou na een onderhoud met de Franse president Nicolas Sarkozy in het Elysée.

Papandreou: 'Klaar om experten te ontvangen'

"We zullen onze verantwoordelijkheid nemen (...) omdat we Griekenland willen veranderen in een competitieve, sociaal-evenwichtige en transparante natie", aldus Papandreou. Hij voegde er ook aan toe dat hij klaar is om experten te ontvangen "in alle transparantie, opdat iedereen de hervormingen, de inspanningen en de opofferingen die we doen (...) kent".

Vrijdag blokkeerden Griekse manifestanten voor de tweede dag op rij de trojka-inspecteurs de toegang tot het Griekse ministerie van Financiën. De inspecteurs moeten nagaan of de - reeds draconische - besparingsmaatregelen door Griekenland voldoende zullen zijn, opdat het land toegang krijgt tot een nieuwe schijf noodhulp. Die is voor Griekenland noodzakelijk om een wanbetaling te vermijden. (Belga/SD)

Onze partners