'Oplichters bieden via internet goedkoop krediet aan'

06/02/15 om 04:34 - Bijgewerkt om 04:34

De economische inspectie kreeg vorig jaar 467 klachten over financiële wanpraktijken. Dat is zowat evenveel als in het recordjaar 2013. De FOD Economie waarschuwt expliciet voor buitenlandse oplichters die via het internet goedkoop krediet aanbieden.

'Oplichters bieden via internet goedkoop krediet aan'

De economische inspectie heeft nog nooit zoveel klachten ontvangen over kredietleningen als het afgelopen jaar. Die kreeg in 2013 469 klachten, een derde meer dan in 2011. Dat bericht De Tijd vrijdag. De klachten gaan steeds minder over de erkende banken. Steeds meer mensen zijn wanhopig op zoek naar kredieten en worden via het internet benaderd door oplichters. © BELGA

Dat schrijft De Standaard.

Het blijft klachten regenen over financiële wantoestanden bij de economische inspectie. Liefst 467 consumenten, advocaten of erkende organisaties dienden in 2014 een klacht in bij de financiële cel van de Economische Inspectie omdat ze vorig jaar het slachtoffer werden van financiële wanpraktijken. Dat is slechts een zucht minder dan de 469 klachten van het recordjaar 2013.

De economische inspectie waarschuwt expliciet voor buitenlandse kredietgevers, en dan vooral internetpiraten, die hun slachtoffers via sociale media en e-mail benaderen om een goedkoop krediet af te sluiten. Het aantal klachten over erkende kredietinstellingen blijft intussen gestaag dalen. Slechts één op de tien klachten gaat nog over een van de vier grootbanken.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners