Moody's verlaagt rating zuidelijke EU-landen

14/02/12 om 06:26 - Bijgewerkt om 06:26

Bron: Trends

Het Amerikaanse ratingbureau Moody's verlaagt de rating van zes Europese lidstaten, waaronder Italië, Spanje en Portugal.

Moody's verlaagt rating zuidelijke EU-landen

© Image Globe

Ook de toprating (AAA) van Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië krijgt een negatieve outlook mee. Daarmee geeft de kredietbeoordelaar aan dat een ratingverlaging dreigt in de toekomst.

De aanpassing van de rating van negen Europese lidstaten komt er volgens Moody's wegens hun "vatbaarheid voor de groeiende financiële en macro-economische risico's in de eurozone", en "reflecteert hoe die risico's de specifieke uitdagingen in de individuele landen nog vergroot".

Moody's verlaagt de kredietwaardigheid van Spanje met twee stappen, van A1 tot A3. Het Zuid-Europese land krijgt een negatieve outlook mee. De scores van Italië en Malta worden met één stap verlaagd, van A3 in plaats van A2, inclusief een negatieve outlook. Portugal ziet de score verlaagd van Ba2 naar Ba3. Slovakije en Slovenië gaan van een kredietwaardigheidsscore van A1 naar A2, met een negatief vooruitzicht. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners