'Meeste Belgen krijgen terugbetaling van belastingen'

11/04/15 om 05:20 - Bijgewerkt om 05:20

Belgen die recht hebben op een terugbetaling van de fiscus, krijgen gemiddeld 1.445 euro. Meer dan de helft van de belastingplichtigen heeft te veel betaald. Tegelijk zijn er ook 1,7 miljoen Belgen die nog belastingen moeten bijbetalen.

'Meeste Belgen krijgen terugbetaling van belastingen'

© /

Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De laatste jaren krijgen steeds meer Belgen geld terug. Voor het aanslagjaar 2014 is dat het geval bij 53 procent van de 6,7 miljoen aangiftes. Dat zo veel belastingplichtigen geld terugkrijgen, heeft vooral te maken met de hoge bedrijfsvoorheffing die wordt afgehouden van het brutoloon. De administratie werkt immers nog altijd met belastingschalen die niet zijn aangepast na de laatste fiscale hervorming. Ook de vele fiscale aftrekken zorgen ervoor dat veel Belgen te veel betalen.

In totaal moet de staat over het voorbije aanslagjaar een kleine 5,3 miljard terugbetalen, goed voor 1.445 euro per aangifte. Anderzijds zijn er ook 1,7 miljoen Belgen die nog extra belastingen moeten betalen. Daar gaat het in totaal om 3,1 miljard euro, of gemiddeld 1.819 euro per aangifte.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners