'Meer pensioenspaarders bij verzekeraars dan bij banken'

09/11/10 om 18:20 - Bijgewerkt om 18:20

Bron: Trends

In 2009 hebben voor het eerst meer Belgen voor een verzekeraar gekozen bij het afsluiten van een contract voor het individueel pensioensparen dan bij een bank. Dat meldt verzekeringsfederatie Assuralia dinsdag op basis van eigen berekeningen.

'Meer pensioenspaarders bij verzekeraars dan bij banken'

© belga

Volgens de berekeningen van Assuralia hadden in 2009 ruim 2,7 miljoen Belgen (2.703.040) een contract voor pensioensparen lopen. Dat is meer dan de helft van de belastingplichtige Belgen.

Onder hen koos 50,59 procent voor pensioensparen via de verzekeraar, blijkt uit de gegevens van Assuralia. De verzekeringsfederatie maakte de berekening op basis van eigen cijfers en op de jaarverslagen van BEAMA, de Belgische vereniging van asset managers.

Pensioensparen via de verzekeraar levert een gegarandeerd rendement op. Bij pensioensparen via de bank wordt in aandelen belegd. Voorts blijkt dat de pensioenspaarder bij de verzekeraar in 2009 gemiddeld 680 euro op de rekening stortte, waarbij een bedrag tot 870 euro voor belastingvermindering kan zorgen.

Dinsdag stelde Assuralia - samen met OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties - de brochure over pensioenspaarverzekeringen "Pensioensparen, zo doe je het" voor.

Lees meer over:

Onze partners