Lichte kwartaalgroei voor eurozone

13/05/15 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:28

De economie in de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Lichte kwartaalgroei voor eurozone

© Reuters

Volgens een flashraming van Eurostat nam het bbp van de 19 landen van de eurozone in het eerste kwartaal van dit jaar - net als dat van de 28 landen van de Europese Unie (EU) - toe met 0,4 procent in vergelijking met het vorige kwartaal.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar, steeg het bbp in het eerste kwartaal van dit jaar met 1 procent in de eurozone en met 1,4 procent in de Europese Unie. De flashraming van Eurostat ligt in lijn met de prognoses van de analisten.

In vergelijking met het vorige kwartaal nam de economische groei het meest toe in Cyprus en Roemenië (beide + 1,6 procent), en Bulgarije en Spanje (beide + 0,9 procent). Voor ons land berekende Eurostat een toename van het bbp met 0,3 procent.

grafiek eurostat mei 2015

grafiek eurostat mei 2015 © .

Ter vergelijking: in het eerste kwartaal 2015 nam het bbp van de Verenigde Staten toe met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van 2014 nam het Amerikaanse bbp toe met 3,0 procent. (BO)

Lees meer over:

Onze partners