'Knoop elke week een bankier op en de crisis is opgelost'

17/02/12 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Bron: Trends

Britse bankiers kunnen niet lachen met een uitspraak van Ken Livingstone, de voormalige burgemeester van Londen, die overigens kandidaat is om dat ambt opnieuw op te nemen.

'Knoop elke week een bankier op en de crisis is opgelost'

© Reuters

De voormalige burgemeester van Londen Ken Livingstone, ook gekend als Red Ken of Rode Ken, heeft een wat drastisch voorstel gedaan om de bankiers, oorzaak van de economische crisis, weer in het gareel te doen lopen. Hang er elke week eentje op en de rest zal snel weer in de pas lopen, zei Livingstone in een after dinner-speech, zo meldt de krant The Sun.

Hoewel de opmerking door Livingstone's woordvoerder werd afgedaan als "een grap", kon de British Bankers Association er nog steeds niet mee lachen.

Demonisering van de banksector

De vereniging had het over de "aanhoudende demonisering van de gehele bankensector" en merkte op dat die sector in het Verenigd Koninkrijk werk verschaft aan "ongeveer een half miljoen gewone, hardwerkende mensen".

Nog grotere zonde begaan door Livingstone, die overigens opnieuw 'mayor' van Londen wil worden: met zijn opmerkingen "zal hij geen jobs en investeerders aantrekken". (Belga/EE)

Onze partners