KBC en Colruyt zoeken Indiase IT'ers

27/04/10 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:20

Bron: Trends

KBC en Colruyt trekken hun aanwezigheid in India fors op. Samen gaan deze Belgische beursgenoteerde bedrijven de komende jaren zo'n 450 extra Indiase informatici aanwerven. Ze beloven dat dat niet ten koste gaat van de werkgelegenheid in België, schrijft De Tijd dinsdag.

KBC en Colruyt zoeken Indiase IT'ers

© EPA

De bankverzekeraar KBC zoekt dit jaar 50 à 100 Indiase informatici en volgend jaar nog eens 100 à 150. De supermarktketen Colruyt verwacht een jaarlijkse groei in werkgelegenheid van "rond 20 procent per jaar". Dat moet zich over vier à vijf jaar vertalen in zo'n 200 extra jobs.

KBC en Colruyt hebben elk een IT-departement in India. Bij KBC-dochter ValueSource werken in de havenstad Chennai (het vroegere Madras) 300 informatici. In het binnenland van India, in de snel groeiende IT-stad Hyderabad, werken 184 mensen voor Colruyt. Het zijn de bekendste voorbeelden van Belgische bedrijven die trachten te profiteren van de schijnbaar onuitputtelijke bron van goedkope en hoogopgeleide Indiase IT-specialisten. Het tewerkstellen van een gekwalificeerde informaticus is er nog altijd pakken goedkoper dan hier.

Dat beide bedrijven een versnelling hoger schakelen in India, is volgens De Tijd uit pure noodzaak. Colruyt herschrijft al zijn informaticaprogramma's voor verkoop, aankoop en logistiek van de hele groep. In België vindt het daarvoor onvoldoende informatici. Op de website van de groep staan 33 vacatures voor informatici open.

Lees meer over:

Onze partners