Italië sukkelt opnieuw in recessie

06/08/14 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

De Italiaanse economie is voor het tweede kwartaal op rij gekrompen en belandt daarmee opnieuw in een recessie, na een eenmalige opflakkering eind vorig jaar.

Italië sukkelt opnieuw in recessie

De Italiaanse minister van Economie en Financiën Pier Carlo Padoan © AFP

Volgens een eerste raming van het Italiaanse statistiekbureau Istat kromp het bruto binnenlands product (bbp) tijdens de maanden april, mei en juni met 0,2 procent tegenover de eerste drie maanden van het jaar. In het eerste kwartaal was er al een achteruitgang van 0,1 procent. Na twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei (tegenover het voorgaande kwartaal) wordt van een recessie gesproken.

Drie jaar

De economie van Italië gaat al sinds de tweede helft van 2011 bijna onafgebroken achteruit. Alleen in de laatste drie maanden van vorig jaar werd een minieme groei ten opzichte van het voorgaande kwartaal (0,1 procent) gerealiseerd.

Op jaarbasis was de Italiaanse economie tijdens het tweede kwartaal 0,3 procent kleiner. De laatste groei in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder dateert van het derde kwartaal van 2011. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners