'Italië klopt voor hulp aan bij China'

13/09/11 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Bron: Trends

De Italiaanse regering onderhandelt met China over een verkoop van Italiaans staatspapier, zo melden de Wall Street Journal en Financial Times.

'Italië klopt voor hulp aan bij China'

© ThinkStock

De Italiaanse regering onderhandelt met China over een verkoop van Italiaans staatspapier, zo melden de Wall Street Journal (WSJ) en Financial Times (FT).

Volgens beide zakenkranten zaten onder anderen de Italiaanse minister van Financiën Guido Tremonti en een delegatie van het investeringsfonds China Investment Corporation (CIC), volledig eigendom van de Chinese overheid, de voorbije weken meermaals samen in Rome en Peking.

Ook probeert de Italianen de Chinezen ervan te overtuigen belangen te nemen in "strategisch belangrijke" bedrijven, aldus nog de FT.

Recordrente

Italië torst een staatsschuld van 120 procent van zijn bbp, een van de grootste van alle eurolanden. Een besparingsplan van 45,5 miljard euro moet het land toelaten om in 2013 een begrotingsevenwicht te bereiken en de enorme schuld te verkleinen.

Italië gaf dinsdag in totaal voor bijna 6,5 miljard euro aan obligaties uit. Voor het grootste bedrag, 3,865 miljard euro op vijf jaar, moest een rentevoet van 5,60 procent betaald worden. Dat is een record sinds de opstart van de eurozone en meer dan de 4,93 procent vorige keer in juli. Ook voor de andere looptijden werd een rente van meer dan 5 procent betaald. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners