Italië klautert uit dal van recessie

10/12/13 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Bron: Trends

Italië rekent af met een terugval van het bbp die al twee jaar aansleept.

Italië klautert uit dal van recessie

© reuters

Het Nationaal bureau voor de statistiek (Istat) heeft zijn eerste raming voor het derde kwartaal bijgesteld van een afname van het bbp met 0,1 procent tot een stabilisering (0 procent). De derde economie van de eurozone krimpt dus niet langer, al waarschuwt Istat voor overdreven optimisme.

'Technisch gezien zijn de resultaten niet van die orde om te zeggen dat de recessie voorbij is", aldus een woordvoerder van het statistiekbureau, die eraan toevoegde dat de Italiaanse economie voor de herziening nog een lichte krimp van 0,1 procent liet optekenen.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteert Italië bovendien een terugval van het bbp met 1,8 procent, maar ook dat cijfer is beter dan de eerste raming van 1,9 procent. De beter dan verwachte kwartaalcijfers zijn vooral te danken aan de uitbouw van de voorraden. Negatief is dat de consumentenbestedingen en de investeringen in het derde kwartaal zijn blijven afnemen.

Toch hoopt Italië, aangevuurd door de industriële productie, dat de economie na de stabilisering in het derde kwartaal in het vierde kwartaal weer groei laat optekenen. (Reuters/BO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners