Italiaanse Senaat keurt bijgewerkt besparingsplan goed

14/07/11 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:07

Bron: Trends

De Italiaanse Senaat heeft donderdag tijdens een vertrouwensstemming groen licht gegeven voor een versterkt besparingsplan.

Italiaanse Senaat keurt bijgewerkt besparingsplan goed

© belga

Het besparingsplan moet vrijdag nog wel worden goedgekeurd door de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Met het versterkte besparingsplan willen de Italianen vermijden dat de schuldencrisis in de eurozone zich uitbreidt naar hun land. Donderdag keurden 161 senatoren het plan goed, 135 stemden tegen en drie onthielden zich.

De besparingsmaatregelen moeten Italië, dat met zijn enorme schuld voor ongerustheid zorgt op de financiële markten, in staat stellen om in 2014 tot een begrotingsevenwicht te komen. Er moet daarvoor over een periode van vier jaar voor 48 miljard bezuinigd worden.

De Italiaanse schatkist is er donderdag nog in geslaagd voor bijna 3 miljard euro op te halen via obligaties met een lange looptijd. Het land betaalt er wel een forse rente op. Er werd voor 1,25 miljard euro obligaties geveild met een looptijd van 5 jaar tegen een rente van 4,93 procent. Obligaties met een looptijd van 15 jaar brachten 1,716 miljard op tegen een rente van 5,90 procent.

Lees meer over:

Onze partners