Inflatie eurozone daalt tot 0,7 procent

17/03/14 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Bron: Trends

De inflatie in de eurozone is verder gedaald van 0,8 procent in januari tot 0,7 procent in februari. Dat blijkt uit een rapport van het Europees statistiekbureau Eurostat.

Inflatie eurozone daalt tot 0,7 procent

© thinkstock

Bij een eerdere raming hield Eurostat rekening met een stabilisering van de inflatie op 0,7 procent. Ter vergelijking: een jaar geleden bedroeg de inflatie in de eurozone nog 1,8 procent. Het gemiddelde inflatiecijfer in de volledige Europese Unie klokte in februari 2014 af op 0,8 procent tegenover 0,9 procent in januari.

In februari van dit jaar noteerde de inflatie een negatieve score in Bulgarije (-2,1 procent), Cyprus (-1,3 procent), Griekenland (-0,9 procent), Kroatië (-0,2 procent) en Portugal en Slowakije (-0,1 procent).

Het hoogste inflatiecijfer werd geregistreerd in Malta en het Verenigd Koninkrijk (1,6 procent), Finland en Malta (1,6 procent) en in Oostenrijk (1,5 procent). In vergelijking met januari 2014 daalde de infaltie in zeventien lidstaten, bleef ze stabiel in drie en nam ze toe in zeven lidstaten.

Volgens de berekeningen van Eurostat daalde de inflatie in België van 1,1 procent in januari tot 1 procent vorige maand.

De inflatie in de eurozone bleef ook in februari ver onder het streefdoel van (net geen) 2 procent, dat de Europese Centrale Bank (ECB) vooropstelt. (BO)

Lees meer over:

Onze partners