Inflatie eurozone blijft stabiel op 2,5 procent

15/09/11 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

Bron: Trends

De inflatie in de eurozone bleef in augustus tegenover juli zoals verwacht stabiel op 2,5 procent. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat, het Europese bureau voor de Statistiek.

Inflatie eurozone blijft stabiel op 2,5 procent

© belga

Het officiële cijfer (2,5 procent) voor de eurozone van donderdag stemt overeen met een eerdere voorlopige raming.

Voor de volledige Europese Unie (EU) bedraagt het inflatiecijfer voor augustus 2,9 procent, wat eveneens een stabilisering is in vergelijking met juli.

Beide cijfers liggen in de lijn van de prognoses van de analisten. In beide gevallen blijft de inflatie boven het streefdoel van - net onder de - 2 procent dat de Europese Centrale Bank (ECB) nastreeft.

Wat de werkgelegenheid betreft, gaat het iets beter in Europa. In de eurozone nam het aantal mensen met een job in het tweede kwartaal van 2011 toe met 0,3 procent tegenover het eerste kwartaal. In de 27 lidstaten van de Europese Unie was er een toename met 0,2 procent.

De sterkste banengroei in de eurozone valt op te tekenen in de financiële dienstverlening (+0,9 procent), gevolgd door de sectoren handel, transport en communicatiediensten (+0,5 procent). In de agrarische sector daalde de werkgelegenheid met 0,5 procent.

Eurostat schat dat 147 miljoen mensen in de 17 eurolanden in het tweede kwartaal van 2011 een baan hadden. Voor de 27 EU-lidstaten zijn dat er 223,4 miljoen.

(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners