IMF bereid om 10 miljard extra noodhulp te deblokkeren voor Griekenland

28/04/10 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Bron: Trends

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is van plan om de financiële steun aan Griekenland op te trekken met 10 miljard euro extra. Dat meldt the Financial Times woensdag.

Het IMF heeft al voorgesteld om 15 miljard euro te lenen aan het noodlijdende Zuid-Europese land. Volgens the Financial Times zou daar dus nog eens 10 miljard euro extra bij komen. De krant citeert bankiers en toplui van het IMF in Washington en Athene. De lening van 25 miljard euro zou over drie jaar worden verstrekt.

Het IMF heeft de informatie van de krant nog niet bevestigd. De IMF-directeur, Dominique Strauss-Kahn, had eerder al aangekondigd dat het belangrijk is dat Griekenland moet geholpen moet worden, "anders belandt het land in een onhoudbare situatie".

In Griekenland brak dinsdagavond paniek uit nadat kredietbeoordeler Standard & Poor's de kredietwaardigheid van Griekenland verlaagde van BBB+ tot BB+, of tot "rommel". "Dat is een aanslag tegen het land. Er moet dringend iets gebeuren", klonk het op de nationale staatszenders. De verdere kredietwaardigheidverlaging tot het niveau "rommel" werd als "onverklaarbaar" bestempeld.

De staatshoofden en regeringsleiders van de landen van de eurozone zijn van plan om op 10 mei opnieuw samen te zitten voor de goedkeuring van hun leningen aan het noodlijdende Griekenland.

Onze partners