De nieuwe ABN AMRO Turbo® Apps

ABN AMRO heeft in januari van dit jaar de eerste versie van de Turbo App geïntroduceerd. Met deze eerste Turbo App kon u eenvoudig uw favoriete ABN AMRO Turbo's volgen. Met de nieuwe ABN AMRO Turbo App voor de iPhone, iPad en Android gaan we een flinke stap verder.

De unieke kenmerken van de ABN AMRO Turbo®

ABN AMRO Turbo's worden in diverse media "Turbo's 2.0" genoemd. Turbo's met dezelfde werking, maar met een aantal unieke kenmerken. Turbo's 2.0 dus.

ABN AMRO Turbo's® en het effect van dividend

De ABN AMRO Turbo is een beleggingsproduct waarmee u versneld kunt inspelen op een door u verwachte koersbeweging van een onderliggende waarde, waaronder vele aandelen en indices. Wanneer u belegt in Turbo's op aandelen of op indices dient u zich echter van een aantal kenmerken bewust te zijn. Zo is het belangrijk om te weten dat Turbo's neutraal blijven voor zogenoemde corporate actions, zoals dividenduitkeringen. Hoe gaat dat precies in zijn werking?

De restwaarde van een ABN AMRO Turbo®

Turbo's hebben geen vooraf vastgestelde afloopdatum, maar lopen door totdat het stop loss-niveau wordt bereikt. Door het stop loss-niveau kan de waarde van uw Turbo nooit negatief worden en zijn eventuele verliezen beperkt tot maximaal uw inleg. Zodra het stop loss-niveau wordt bereikt, wordt de Turbo direct beëindigd en van de beurs gehaald. U ontvangt dan een eventuele restwaarde. Maar hoe komt deze restwaarde nu eigenlijk tot stand?

De waardevorming van een Turbo

De waardevorming van een Turbo

ABN AMRO Turbo's kenmerken zich door een zeer transparante prijsvorming. In tegenstelling tot andere afgeleide beleggingsproducten, is de waarde van een Turbo niet afhankelijk van andere factoren zoals tijd en verwachtingswaarde, maar is in het algemeen gelijk aan het verschil tussen de koers van de onderliggende waarde en het financieringsniveau. Dit maakt de waarde van een Turbo gemakkelijk te berekenen. Hierdoor kunt u te allen tijde de prijs van een Turbo berekenen.

Turbo's algemeen

Turbo's algemeen

De Turbo is inmiddels een bekend begrip in de financiele wereld en nog altijd is zijn populariteit groeiende. In komende uitgiften van het VFB Beleggersmagazine zullen we uitgebreid het product behandelen en de meest belangrijke facetten doornemen zoals de opbouw van een Turbo, de waardevorming, restwaarde, dividend, en de verschillen tussen Turbo's van verschillende uitgevers. In deze editie gaan we van start met de basis uiteenzetting van een Turbo.