Geithner: 'VS zullen financiële verplichtingen nakomen'

10/07/11 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Bron: Trends

De nieuwe directeur-generaal van het IMF, Christine Lagarde, waarschuwt de VS voor de gevolgen van hun schuldencrisis. De Amerikaanse minister van Financiën stelt gerust.

Geithner: 'VS zullen financiële verplichtingen nakomen'

© EPA

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner belooft dat de Verenigde Staten hun financiële verplichtingen zullen nakomen. De VS kampen met een enorme staatsschuld en hebben nu de wettelijk vastgelegde limiet bereikt. De Democraten en Republikeinen raken het echter niet eens over een verhoging van de limiet.

Indien er tegen 2 augustus geen akkoord wordt bereikt, kunnen de VS hun financiële engagementen, zoals het uitbetalen van ambtenarenlonen en pensioenen, niet meer nakomen.

De nieuwe directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, waarschuwde vandaag voor de gevolgen hiervan, niet enkel voor de VS, maar voor de hele wereldeconomie.

Geithner verzekerde dat de VS zeker hun verplichtingen zullen nakomen. In een interview met televisiezender NBC zei hij: "De Republikeinen hebben geen andere optie dan een akkoord te sluiten met het Witte Huis." (Belga/KVDA)

Onze partners