Franse economische groei valt stil

12/08/11 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:13

Bron: Trends

Een groeivertraging werd verwacht door analisten, al ging de nationale bank nog uit van een groei van het bbp met 0,2 procent.

Franse economische groei valt stil

© EPA

In Frankrijk is de economische groei tegen de verwachtingen in stilgevallen in het tweede kwartaal van 2011. Tijdens het eerste kwartaal werd nog een groei van 0,9 procent gerealiseerd.
Dat meldt het Franse nationale bureau voor de statistiek (Insee).

Een groeivertraging werd verwacht door analisten, al ging de nationale bank nog uit van een groei van het bbp met 0,2 procent in haar verwachtingen van vorige maandag. Economen gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een groei van 0,3 procent.

De consumentenuitgaven, voorheen de motor van de Franse economie, namen licht af, en ook de exportcijfers stagneerden.

Begroting
Naar de groeiraming werd met veel aandacht uitgekeken door het Franse ministerie van Economie, gelet op de begroting voor 2012 die geen evidentie wordt met de huidige onrust op de markten.

De groeivertraging kan ook de doelstelling van president Nicolas Sarkozy van een groei van 2 procent in 2011 in gevaar brengen, terwijl dat een belangrijk punt is in de plannen van de Franse regering om haar begrotingstekort in te dijken. (Belga/Bloomberg/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners