Europese beurzen op hol

© Reuters

De beurzen gingen redelijk stabiel van start, maar na een uurtje handel lieten de meeste indices donkerrode cijfers optekenen.

Nadat de Aziatische beurzen tegen sluitingstijd een deel van hun verliezen hebben kunnen goedmaken, waren de Europese beurzen vandaag redelijk stabiel van start gegaan. Maar na een uurtje handel lieten de meeste indices donkerrode cijfers optekenen. Tien minuten na beursopening noteerde de BEL 20 een winst van 1,85 procent, maar omstreeks 10u30 was dat een verlies van 3,50 procent geworden. Rond 14 uur noteerde de BEL 20 weer rond de 1 procent in de plus.

Ook de andere Europese beurzen reageren dinsdag erg nerveus. Ze kleurden in de voormiddag eventjes groen, maar daarna weer dieprood. De beurzen van Londen en Parijs stonden rond 11 uur op een verlies van 3,5 procent. Erger nog was het gesteld met de beurzen van Frankfurt en Amsterdam, die verliezen van om en bij de 5 en 6 procent incasseerden.

Azië en Amerika Eerder vandaag gingen ook de Aziatische beurzen weer in het rood. De beurs van New York was maandag op het laagste niveau in tien maanden tijd gesloten. De Dow Jones verloor 5,55 pct, de Nasdaq 6,90 pct.

Het was de eerste handelsdag sinds het nieuws over de verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid bekend raakte. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content