Europese beurzen bloeden weer

04/08/11 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Bron: Trends

De Europese beurzen sluiten donderdag opnieuw een sombere en dieprode dag af.

Europese beurzen bloeden weer

© belga

Net als de vorige dagen vluchten beleggers donderdag - door de onrust over de uitbreiding van de Europese schuldencrisis en de vertraging van de wereldwijde economie - weg van de aandelen. Bedrijfsresultaten hebben donderdag bijgevolg weinig indruk gemaakt.

Overal in Europa worden zware verliescijfers genoteerd. Op de beurs van Amsterdam loopt het verlies op tot 3,2 procent, op de beurs van Londen tot 3,43 procent en op de beurs van Frankfurt tot 3,4 procent. De beurs van Parijs ziet 3,90 procent verloren gaan. In de VS duikelt de De Dow Jones in de middaghandel meer dan 3 procent in het rood.

Op Euronext Brussel krijgt de Bel20, die de afgelopen acht dagen al 9,15 procent moest prijsgeven, donderdag een verlies van 2,94 procent tot 2.223,67 punten te slikken. 19 aandelen kleuren rood. Enkel Colruyt kan rekenen op een lichte winst van 0,49 procent.

Uitspraken van ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet over het inslaan van staatspapier hebben de beleggers dus niet kunnen overtuigen. De tienjaarsrente op Italiaans en Spaans staatspapier blijft boven de 6 procent schommelen. De Belgische rente hield stand op 4,4 procent.

(belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners