Europese beurzen beleven somberste dag van het jaar

06/03/12 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Bron: Trends

Het is van november 2011 geleden dat de Europese beurzen nog zo slecht gepresteerd hebben.

Europese beurzen beleven somberste dag van het jaar

© belga

De verwarring rond de Griekse schuldherschikking en de negatieve vooruitzichten voor de eurozone hielden dinsdag lelijk huis op de Europese beursvloer. Volgens berekeningen van het persagentschap Bloomberg werd dinsdag 6 maart de somberste beursdag sinds november 2012. Het verlies voor de nationale indices liep op tussen de 2 tot 3 procent.

De Bel20 op Euronext Brussel sloot 3,17 procent lager af tot 2.209 punten. In Parijs presteerde de CAC-index met -3,5 procent nog slechter. In Amsterdam (-2,49 procent), Frankfurt (-2,8 procent) en Londen (-1,7 procent) waren de verliezen kleiner. De Europese Stoxx 600 verloor 2,5 procent, de grootste terugval sinds 21 november 2011.

Dinsdag moesten vooral de financiële aandelen het ontgelden. KBC verloor 6 procent, Ageas 5 procent en Dexia 5,5 procent.

De sombere beursdag was in de eerste plaats te wijten aan het plan om de Griekse schulden te herschikken. Niet het plan zelf maar de reactie erop baart de beleggers zorgen. Maandag raakte namelijk bekend dat het akkoord dat de Griekse regering met de private sector (financiële instellingen) bereikte om een deel van de
Griekse schuld kwijt te schelden, slechts door 20 procent officieel bekrachtigd werd. Om het plan te doen slagen is wel een participatie van 75 procent vereist. De deadline volgt op donderdagavond 8 maart om 21 uur. (Belga/BO)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners