'Ethias maakt 450 miljoen vrij om First A-klanten uit te kopen'

25/02/15 om 04:31 - Bijgewerkt om 04:34

Ethias wil zijn langstlopende First-klanten uitkopen met een eenmalige uitstappremie van bijna 14 procent. Europa eist dat de verzekeraar die hoogrentende spaarproducten uit het verleden tegen eind 2016 afstoot.

'Ethias maakt 450 miljoen vrij om First A-klanten uit te kopen'

© BELGA

Dat schrijft De Tijd.

De uitstappremie geldt voor de First A-contracten. Ze werden tot tot september 2003 gecommercialiseerd en garanderen gemiddeld een rente van 3,44 procent. Bijna 50.000 klanten hebben zo'n rekening. De nog openstaande reserves bedragen 3,2 miljard euro.

De uitstapregeling voor de First A-houders is volgens de verzekeraar "uniek en uitzonderlijk". Ze krijgen een uitstappremie die gelijk is aan vier jaar intresten, wat in totaal neerkomt op bijna 14 procent. De actie loopt tot eind maart.

"Om een maximaal aantal contracten te kunnen beëindigen zijn alle liquiditeiten vrijgemaakt die op zeer korte termijn nodig zijn", verzekert Ethias. Als alle bijna 50.000 betrokken klanten toehappen, is 450 miljoen euro nodig, rekende Ethias uit. Als de uitkoop niet lukt, worden de First-rekeningen mogelijk afgezonderd in een soort bad bank, los van Ethias.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners