Ellende op financiële markten kan nog twee jaar duren volgens Schäuble

18/05/12 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Bron: Trends

De vertrouwenscrisis die de financiële markten beknelt, zal nog één tot twee jaar duren. Dat zegt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

Ellende op financiële markten kan nog twee jaar duren volgens Schäuble

© reuters

Schäuble maakte vrijdag een en ander duidelijk tijdens een interview op het Franse radiostation Europe. De Duitse minister werd er onder meer getrakteerd op een uitspraak van François Baroin, de Franse minister van Financiën onder ex-president Nicolas Sarkozy. Volgens Baroin is het einde van de ellende op de financiële markten nog lang niet in zicht. De crisis zou nog vier tot vijf jaar duren, aldus Baroin.

Schäuble is optimistischer. De Duitse minister verwacht over twaalf tot vierentwintig maanden een ontspanning van de financiële markten. Hij herhaalde tijdens het interview dat Duitsland wil dat Griekenland in de eurozone blijft. Uiteraard moet Griekenland wel zijn verplichtingen nakomen om een gezonde economische ontwikkeling te stimuleren. Schäuble verwees daarbij naar de voorwaarden die Europa en het IMF aan het internationale hulpprogramma hebben gekoppeld. Uitgerekend die strikte voorwaarden werden door verschillende Griekse politieke partijen verworpen.

Op 17 juni trekken de Grieken weer naar de stembus. Daarbij staat opnieuw de toekomst van Griekenland binnen de eurozone op het spel. Volgens bepaalde economen staat daarbij niet minder dan de toekomst van de eurozone zelf op het spel. (AFP/BO)

Lees meer over:

Onze partners