Economische groei voor België minder dan verwacht

15/01/13 om 07:55 - Bijgewerkt om 07:55

Bron: Trends

De Belgische economie zal dit jaar geen 0,8 procent, maar slechts 0,3 procent groeien. Dat zegt de universiteit van Louvain-La-Neuve.

Economische groei voor België minder dan verwacht

© Belga

In oktober vorig jaar ging het onderzoeksinstituut Ires van Université Catholique de Louvain (UCL) nog uit van een economische groei voor ons land van 0,8 procent. Het universitaire instituut stelt dat percentage nu bij naar 0,3 procent. Dat schrijven de Franstalige kranten L'Echo, Le Soir en la Libre Belgique.

Volgens het economische onderzoeksinstituut is het "erg waarschijnlijk dat de groei in België de laatste maanden van 2012 sterker achteruit is gegaan en dat die groei zwak zal blijven in de eerste helft van dit jaar." Bovendien meent Ires dat de economie van ons land later zal herstellen dit jaar dan gedacht.

Werkloosheidscijfer blijft problematisch
Alle elementen die de groei van het bruto binnenlands product bepalen, deden het slecht: de economische activiteit stagneerde, de werkgelegenheid daalde, het zakenklimaat verzwakte en ook het consumentenvertrouwen nam een zware duik de dieperik in.

Ires heeft voorlopig geen goed oog op de werkgelegenheid in ons land in 2013. Het instituut vermoedt dat deze nog verder zal afnemen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners