Economische groei eurozone vertraagt snel

16/08/11 om 12:50 - Bijgewerkt om 12:50

Bron: Trends

De economie in zowel de eurozone als de volledige Europese Unie kampt met een forse groeivertraging. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Europese bureau voor de statistiek, Eurostat.

Economische groei eurozone vertraagt snel

© belga

De Europese economie is tijdens het tweede kwartaal van 2011 met 0,2 procent gegroeid tegenover het eerste kwartaal. Dat is de slechtste prestatie in twee jaar. De teleurstellende cijfers gelden zowel voor de Europese Unie van 27 landen als voor de 17 van de eurozone. Analisten hielden rekening met een beperktere vertraging. In het eerste kwartaal werd nog een economische groei van 0,8 procent opgetekend.

België doet het in Europa meer dan behoorlijk met een toename van het bbp met 0,7 procent in het tweede kwartaal. Letland (+2,2 procent) en Estland (+1,8 procent) kenden de sterkste groei, terwijl ook in Finland, Zweden, Oostenrijk en Slovakije de groei net hoger lag dan in België.

Maar buurlanden als Duitsland (+0,1 procent), de grootste economie in Europa, Nederland (+0,1 procent) en Frankrijk (0,0 procent) presteerden aanzienlijk zwakker.

(belga/BO)

Eurozone: kwartaalgroei tegenover vorig kwartaal (in procent)

België: 0,7
Duitsland: 0,1
Estland: 1,8
Ierland: **
Griekenland : **
Spanje: 0,2
Frankrijk: 0,0
Italië: 0,3
Cyprus: 0,4
Malta : **
Luxemburg: **
Nederland: 0,1
Oostenrijk: 1,0
Portugal: 0,0
Slovenië: **
Slowakije: 0,9
Finland: 1,2

**: gegevens nog niet bekend

Lees meer over:

Onze partners