Economie eurozone groeit met 1 procent

13/08/10 om 11:53 - Bijgewerkt om 11:53

Bron: Trends

De economie in de 16 landen van de eurozone is in het tweede kwartaal versneld tot 1 procent in vergelijking met het eerste kwartaal. Op jaarbasis wordt een groei met 1,7 procent opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de Europese dienst voor statistieken.

Economie eurozone groeit met 1 procent

© belga

De groei ligt hoger dan in het eerste kwartaal (+0,2 procent). De eurozone presteert bovendien beter dan de VS (+0,6 procent). Het gaat om het hoogste groeicijfer in vier jaar.

Ons land scoort met een groeicijfer van 0,7 procent op kwartaalbasis onder het Europese gemiddelde. Koplopers zijn Duitsland (+2,2 procent) en Litouwen (+2,9 procent). Griekenland noteert een negatieve groei van -1,5 procent.

Uit de cijfers van Eurostat blijkt vrijdag ook dat de eurozone in juni een onverwacht handelsoverschot boekte, dankzij sterke exportcijfers. Het handelsoverschot bedraagt 2,4 miljard euro. Analisten hielden rekening met een tekort op de balans. Voor de volledige Europese Unie (EU) (27 landen) is er wel een handelstekort van 9,6 miljard euro.

Lees meer over:

Onze partners