'Duitsland gaat terug naar eigen munt' (video)

27/09/11 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Bron: Trends

Volgens Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt stevenen we af op een exit van Duitsland uit de eurozone. "En Nederland, Oostenrijk en Finland zullen dat voorbeeld onmiddellijk volgen."

'Duitsland gaat terug naar eigen munt' (video)

Volgens Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends en Knack, stevenen we af op een exit van Duitsland uit de eurozone. "Mijn realistisch scenario is dat Duitsland terug naar een eigen munt gaat en dat landen als Nederland, Oostenrijk en Finland zich daar onmiddellijk aan zullen koppelen." Dat zegt Van Overtveldt in een interview met RTL naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Het einde van de euro'.

België noemt hij niet bij de landen die er met Duitsland zouden uitstappen. Van Overtveldt: "Eens te meer loopt de scheidingslijn tussen Noord en Zuid exact door dit land. De Belgische economie bestaat duidelijk uit twee delen met heel verschillende snelheden. Het Vlaamse deel is een zeer gezonde economie en hoort zonder meer thuis bij sterke muntlanden, het zuidelijke deel is een vrij zwakke economie die een sterke munt onmogelijk kan verteren."

Bij verregaande problemen rond de euro - die volgens hem in de sterren geschreven staan - verwacht Van Overtveldt dan ook nieuwe zware communautaire discussies in ons land. (KVDA)

Bekijk het hele interview.

Lees meer over:

Onze partners